2020. május 16. szombat, Botond, Mózes

4 mesebeli csokibolt Budapesten – Ahol mennyei finomságok várnak

2010. november 29.  

Az ünnepi díszbe öltöztetett boltok rengeteg nyalánksággal csábítanak, melyek ajándéknak sem utolsók. A különleges hangulatú boltokban már a belépés pillanatában melegség önti el a lelked, hát még, amikor meglátod, miféle ünnepi csodákkal álltak elő a legnagyobb csokigyártók. A boltok és termékeik igazi mesés ízkavalkáddal várnak, melyek között akkor is találsz egyedi ajándékot, ha szűkös a vásárlási kereted. A nagyobb márkaboltok ezerféle finomsággal, a kisebb csokikuckók pedig családias hangulattal és kézműves nyalánkságokkal várnak, csak győzz választani közülük!

SugarShop:

Imádod az édességeket? Odáig vagy a SugarShopért? Lassan 2 éve már a belvárosban is elérhető a különleges sütik, torták és cukorkák boltja. Sok sok színes, édes finomság. Van különleges süti, gumicukor, nyalóka, fagyi, stb… Alig lehet dönteni, hogy az ember mit enne legszívesebben, úgyhogy mindenből megkóstoltunk egy kicsit…..

Horváth Eszter a tulajdonos és designer újabb álma valósult meg azzal, hogy a negyedik kerület után (1042 , Petőfi utca 35.)  immár az Oktogonnál (1061 , Paulay Ede utca 48.) is megnyitotta SugarShop-ját.

A speciális cukrászdában felejts el mindent, amit eddig erről a műfajról gondoltál, itt igazi csodával fogsz találkozni, mind a belső tér mind a kínálat tekintetében.

A különleges külsejű tortákon, mignonokon, csokikon kívül parti-falatok, nyalókák és cuki ajándéktárgyak is várják a betérőket.

Az itt található édességek annyira egyediek és finomak, hogy még Paris Hilton is kóstolta őket, amikor Budapesten járt, szóval ezt te sem hagyhatod ki!                                   Korábbi cikkünk a SugarShopról>>>

Sugarshop

1042 , Petőfi utca 35.

1061 , Paulay Ede utca 48.

www.sugarshop.hu

Csokivár tárt kapukkal: Csokoládia

Az újbudai Csokoládia – ahogy címertáblája is mutatja – egy igazi csokitéglákból épült csokivár. Kapuin túl csábító, ugyanakkor egészséges finomságok tömkelege vár, hiszen kézi készítésű termékeik prémium minőségű alapanyagokból, tartósítószerek és mesterségek színezékek nélkül készülnek.

A családi vállalkozásként működő aprócska boltban különleges tej- és étcsokoládék tucatjait, egyedi bonbonokat, friss cukrászsüteményeket, kávét és teát is vásárolhatsz, nem is akármilyen csomagolásban! A manufaktúra táblás csokijait kérésedre feliratozzák, díszes bonbonjaikat pedig a megajándékozott ízlése szerint díszdobozba rendezik.

Advent idején a Csokoládia cukrászai egyedi ünnepi finomságokkal és pénztárcabarát kedvezményekkel készülnek a karácsonyra.

Csokoládia

Budapest, 11. kerület, Fehérvári út 27.

Nyitva tartás: hétfőtől péntekig 9-18 óráig, szombaton 9-13 óráig.

www.csokoladia.hu


Csábító csokibirodalom: Mozart Souvenir

A már külsejében is csillogó és elegáns Mozart Souvenir üzletlánc idén ünnepli fennállásának 20. évfordulóját, ezért idén karácsonykor az ünnep és a szülinap miatt dupla meglepetésre számíthatsz, ha betérsz a csábító boltok valamelyikébe.

Üzleteik egyébként is roskadoznak a különféle – külföldi és hazai – prémium kategóriás csokiktól, de karácsony előtt a gyártók ráadásként még különleges ünnepi ízekkel és egyedi csomagolással is előrukkolnak.

A boltban táblás csokit, bonbont, trüffelt és marcipánt, kávét, teát, cukorkákat és kekszet is árulnak. A Lindt, Mirabel, Reber, Caffé Tasse, Pernigotti és Stollwerk csak töredéke a forgalmazott gyártóknak, melyek sokszor méregdrága termékeit itt kisebb, olcsóbb kiszerelésben is megtalálod.

Külön öröm, hogy akkor sem kell kifordulnod, ha csokielvonón vagy, hiszen a 6000-féle csokoládé között cukorbetegként és fogyózóként is találsz kedvedre valót. Édesszájúaknak kötelező betérni valamelyik üzletbe, de nézelődős ünnepi ráhangolódásnak is remek egy röpke látogatás a Mozart Souvenir illatos csokibirodalmába.

Mozart Souvenir

Budapest, 5. kerület, Deák Ferenc utca 19. és Váci utca 13.

Budapest, 16 kerület, Bekecs utca 22.

Nyitva tartás: hétfőtől vasárnapig 10-22 óráig.

www.mozart-souvenir.hu


Bájos budai csokifaló: Csokoládézó

A kis budai kávézó és csokoládézó csak külsejében szerény, választékát tekintve meglepően gazdag. A kézműves, ínyenc csokikon és a jól ismert márkákon kívül – mint a Zotter, Lindt, Sorini, Hachez, Storz, Stürmer vagy Szamos – olyan exkluzív finomságokból is feltöltöttek, mint a diétás, bio-, laktózmentes vagy gluténmentes csokoládék.

A családias boltocska az ünnepekre speciális finomságokkal is készül, a karácsonyi ízekkel megbolondított mákos-meggyes, gyömbéres, narancsos vagy citromfüves csokit elsősorban ínyenceknek, a figurás csokikat pedig gyerekeknek szánják.

A kimért és táblás nyalánkságok mellett a mesebeli kisboltban teázáshoz és kávézáshoz való kellékeket – csészét, szettet, teadobozokat – is vásárolhatsz. Miután a csokoládézó egyszerre bolt és beülős kávézó, ideális egy ráérős délutáni csemegézéshez, ha belefáradtál az ünnepi ajándékhajszába.

Csokoládézó

Budapest, 11. kerület, Karinthy Frigyes út. 18.

Nyitva tartás: hétfőtől péntekig 10-18 óráig, szombaton 10-14 óráig.

www.csokifalo.hu


(femina.hu / BP23)Hozzászólások

One Response to “4 mesebeli csokibolt Budapesten – Ahol mennyei finomságok várnak”
  1. H. János szerint:

    A felkapott drága csokoládészalonokon kívül van egy olyan kicsi bolt is Budapesten, ahol szinte csak Magyarországon előállított minőségi csokidesszerteket lehet kapni. ez az Ajándékkocka Ajándék és édességbolt a Bp. XIII. kerület, Ipoly u. 16-ban.
    Pesti unikum, különleges!