2020. május 15. péntek, Zsófia, Szonja

A becsült költség felébe sem kerül a Várbazár tervezése

2012. május 24.  

A Várgondnokság Nonprofit Kft. által a budai Várbazár rekonstrukciójára és a kapcsolódó közösségi közlekedésfejlesztés komplex tervezésére kiírt nyílt közbeszerzést a Középülettervező (KÖZTI) Zrt. nyerte, az eredetileg becsült nettó 700 millió forint helyett nettó 298,4 millió forinttal.

 

A Várgondnokság Nonprofit Kft. által a budai Várbazár rekonstrukciójára és a kapcsolódó közösségi közlekedésfejlesztés komplex tervezésére kiírt nyílt közbeszerzést a Középülettervező (KÖZTI) Zrt. nyerte, az eredetileg becsült nettó 700 millió forint helyett nettó 298,4 millió forinttal – az eredmény a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

Az eredményhirdetés még március 14-én megtörtént, de az csak most jelent meg a Közbeszerzési Értesítőben.

Az elvégzendő feladat a felméréssel indul, majd meg kell tervezni a bontást és a kivitelezést, illetve tendertervet is kell készíteni. A nyertes feladata a tervezői művezetés is. Az értékelésben 55 súlyszámmal szerepelt az ár, 35-tel az ajánlat szakmai színvonala, és 10-zel a teljesítési határidő.

Ajánlatot tett még a Bánáti + Hartvig Építész Iroda Kft., továbbá a Várkert Konzorcium, amelynek tagjai: a Mányi István Építész Stúdió Kft., mint konzorciumvezető, továbbá az MCXVI Építészműterem Kft., és az Unitef ’83 Műszaki Tervező és Fejlesztő Zrt.

A projekt az Új Széchenyi Terv Közép-Magyarországi Régió Operatív Programjában szerepel. (MTI)A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.