2020. május 16. szombat, Botond, Mózes

A BKV hajók menetrendje – menjünk munkába hajóval!

2012. július 17.  

Vajon hányan indultok munkába BKV hajóval? A járatokra BKV bérlettel ingyen is felszállhattok, a jegy amúgy 400 Ft-ba kerül. Most közöljük a pontos útvonalat és menetrendet. Néha lerobbannak, járhatnának sűrűbben, pláne a csúcsidőkben, de sebaj, a szándékot legalább nagyon díjazzuk!

A D11-es járat óránként szállít utasokat munkanapokon reggel 7 és 19 óra között Újpest, Árpád út és a Haller utca között, a D12-es szintén munkanapokon közlekedik Rómaifürdő és a Kopaszi gát között 7-től 9 óráig, majd 15 órától 18 óráig, csúcsidőben 1 órás követési idővel. A D13-as járat ugyancsak a Rómaifürdő és Kopaszi gát között közlekedik, de csak hétvégén 9 és 18 óra között óránként – írja az MTI.

A hajójáratok munkanapokon Budapest-bérlettel, napijeggyel és 400 forintos, helyszínen váltott vonaljeggyel is igénybe vehetők, hétvégén viszont csak vonaljeggyel lehet utazni a hajókon, a kerékpárokra pedig külön, szintén 400 forintos jegyet kell venni. A 6 éven aluliak és a 65 éven felüliek ingyen vehetik igénybe a szolgáltatást. A szolgáltatást a BKK a május elején megkötött közszolgáltatási szerződés keretein belül rendeli meg a BKV-tól. Az előterjesztés szerint évi 82 millió forintos bevétellel számolnak, bár ennek jelentős része a szárazföldi közlekedési ágazatoktól vonná el a bevételt, így is mintegy 22 milliós többletbevétellel számolnak.

 


MTI Fotó, Máthé Zoltán

A járatok közül kettő hétköznapokon (D11, D12), egy pedig hétvégén (D13) közlekedik.

MENETREND, kattints a nagyobb méretért!

Munkanap: déli irány, Római fürdőtől a Kopaszi-gátig

Munkanap: északi irány, Kopaszi-gáttól a Római fürdőig

Hétvégén: déli irány, Római fürdőtől a Kopaszi-gátig

Hétvégén: északi irány, Kopaszi-gáttól a Római fürdőig

Térkép:

 

(via: www.szeretlekmagyarorszag.hu / BP23 / MTI)A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.