2017. október 12. csütörtök, Miksa

A tudat nem halhat meg

2012. június 26.  

Tibeti vallási vezető áldotta meg a Gyémánt Út Buddhista Közösség új épületszárnyának építkezését.

A tibeti buddhizmus karma kagyü iskolájának vezetője, a 17. Karmapa, Trinli Táje Dordzse áldotta meg a Gyémánt Út Buddhista Közösség budapesti központja új épületszárnyának építkezését az ünnepélyes alapkőletételkor.

Mint a 17. Karmapa elmondta, a buddhista karma kagyü iskolának Európában egyedülálló, “kapuit szélesre táró” központja jön létre az építkezéssel, amely bentlakást is tud majd nyújtani. Trinli Táje Dordzse reményét fejezte ki, hogy sok ember hasznára válik ez a buddhista központ.

A dán származású Ole Nydahl láma az ünnepségen rámutatott: a központ segítségével újabb lehetőséget kapnak arra, hogy “a városra kifejthessék hatásukat”. A buddhista tanokról kifejezésre juttatta: “a tudat nem valamiféle dolog, az soha nem született meg, ezért nem is halhat meg”, aki pedig ezt a tanítást elfogadja, megtanul félelem nélkül élni, és “meglátja a különböző történések gazdagságát”.

Az új buddhista központ hozzájárulhat ahhoz, hogy “tanításokat kapjunk, amelyek segítségével jobban tudunk élni, meghalni és újjászületni” – fogalmazott.

Major Péter, a Magyarországon legnagyobb létszámú buddhista egyház, a Gyémánt Út Buddhista Közösség tagja az ünnepségen közölte: 2001 óta vannak jelenlegi épületükben, de “kezdték kinőni”, ezért van szükség az újabb építkezésekre. Szólt arról is, hogy az alapkőletétellel elhelyeznek egy időkapszulát is, amelybe egyebek mellett beletesznek egy tudományos cikket a jelenlegi épület történetéről, egy keddi Magyar Nemzet című újságot, több kétszáz forintost és kéteuróst, illetve a tervezett új épület látványtervét.

Az új épületszárnyban a tervek szerint lesz tágas előadó- és kiállítási terem, nagy közösségi tér, könyvtár, irodák és kegytárgybolt – tette hozzá.

(via: MTI)

 Hozzászólás