2021. április 19. hétfő, Emma

A38 – AKTUÁLIS PROGRAMOK, ÁPRILIS

2012. március 26.  

 

 

 

 

 

04.05.CSÜTÖRTÖK.21H KONCERTTEREM
A Brandt Brauer Frick zenéjében a Kraftwerk minimalizmusa és a Rammstein szenvedélyessége találkozik Steve Reich precizitásával és Meredith Monk szárnyalásával. Előttük Alba Hyseni kitűnő énekes-imprós-jazzes-indusztriális produkciója izzítja a hangulatot.
Jegyár: 3.500.- Ft, Elővételben: 3.000.- Ft
ELEKTRONIKA, KOMOLYZENE, DZSESSZ

 

Brandt Brauer Frick (DE), Alba Hyseni Project
Kolin, LSD On CIA (DK) Superego, dj Pipo
04.06.PÉNTEK.21H KONCERTTEREM
Kedvenc szívtipró és szédületes szinti-pop bandánk kitűnő meglepetésekkel karöltve Dániából és itthonról egyaránt.
Jegyár: 1.200.- Ft, Elővételben: 1.200.- Ft
ROCK
Kolin, LSD On CIA (DK), Superego, dj Pipo
04.07.SZOMBAT.20H KONCERTTEREM
David Lynch kedvence, az ifjú Kate Bush-ként is emlegetett, mindössze 23 éves énekesnő a mai zenei színtér egyik legizgalmasabb és legnagyobb hatású jelensége, nem véletlenül. Dalai ipari egyszerűségűek, amelyekben szenvedéllyel és titkokkal teli hangja letaglóz.
Jegyár: 4.500.- Ft, Elővételben: 4.000.- Ft
ROCK, ELEKTRONIKA
Zola Jesus (US)
04.07.SZOMBAT.23H KONCERTTEREM
A világ talán legviccesebb és legkeményebb dj duója, akik a breakbeat-től a technó-ig minden jót tudnak és nyomnak egy újfent kiváló estjükön a Hajón a hazai szcéna legjobbjaival karöltve.
Jegyár: 2.800.- Ft, 1. kedvezményes elővételes jegy: 2.300.- Ft
ELEKTRONIKA
Plump DJs (UK), Ludmilla, Cheeky, Pryus, Krueger
04.10.KEDD.21H KONCERTTEREM
Az absztrakt hiphop nagy japán zen-mestere két eddigi elképesztő sikerű hajós koncertjét követően visszatér, hogy ismét elkápráztassa közönségét egyszerre elképesztően kifinomult és pimaszul ütős zeneszertartásával.
Jegyár: 4.000.- Ft, Elővételben: 3.500.- Ft, Kedvezményes elővételes koncert + vacsora jegy 20:00 2012. április 8.-ig: 9.000.- Ft
ELEKTRONIKA
DJ Krush (Mo'Wax, JP) 20th Anniversary Tour, FIXI4, Ozon
04.11.SZERDA.20H KONCERTTEREM
Egy kiváló, ritkán hallható etnó-dzsessz alapzenekar a Dunakanyarból és a szárnyaló, különös, éteri hangzást produkáló Tóth Evelinék számos vendéggel, köztük Premecz Mátyással és Szalai Péterrel, akik ezen az estén élőben készítik legújabb lemezük felvételét.
Jegyár: 1.000.- Ft, Elővételben: 1.500.- Ft
DZSESSZ, VILÁGZENE, NÉPZENE
Tóth Evelin (Premecz Mátyás & Szalai Péter & guest), élő lemezfelvétel, Drums
04.12.CSÜTÖRTÖK.19H ÉTTEREM
Figula Mihály, a Balatonfüred-Csopaki borvidék neves borásza lesz a vendégünk ezen az estén, ahol élvezhetjük majd kiváló borait, hallhatjuk mellé ízes szavait borról és tájról, miközben séfünk különös menüjének pazar fogásait ízleljük, ráadásul Figula János zenéjét is hallhatjuk élőben.
Kedvezményes elővételes jegy 2012. április 9.-ig: 11.000.- Ft
ÉTTEREM
Figula borvacsora
04.12.CSÜTÖRTÖK.20H KONCERTTEREM
Szédületes űrutazásra hívják a legnagyobbak, legsúlyosabbak és legeredetibbek a közönségüket: az elektronikus zajzene doyenje, Masami “Merzbow” Akita, a free jazz titánja, Mats Gustafsson és a metál és a kísérleti zenék legnagyobb ötvözője, Pándi Balázs. Előttük Magyarország nemzetközileg legismeretebb és legbecsültebb zenésze, Csihar Attila szólóban idézi meg mélységeinket.
Jegyár: 2.000.- Ft, Elővételben: 1.500.- Ft
DZSESSZ, METÁL, KORTÁRS MŰVÉSZET
Merzbow-Gustafsson-Pándi, Void of Voices
04.13.PÉNTEK.21H KONCERTTEREM
Pörgős gitárpop, elektronikus tánczene, kitűnő, vicces szövegek, azaz remek minőségi mulatság és tánc az A38 rakterében.
Jegyár: 2.000.- Ft, Elővételben: 1.600.- Ft
ROCK
Heaven Street Seven, Konyha
04.14.SZOMBAT.20H KONCERTTEREM
A Nouvelle Vague szőke énekesnője kivált, kiváló lemezt készített, s immár saját kitűnő kísérőzenekarával járja a világot. Szédítő bemutatkozó koncertje után immár másodrszor lép fel a Hajón, s őrjíti meg közönségét vidám, pörgős, zúzós számaival, lassú, merengő sanzonjaival, szívhez szóló és táncra bemozdító szerzeményeivel ez a vérbeli szívtipró szőke francia istennő.
Jegyár: 2.500.- Ft, Elővételben: 2.000.- Ft, Kedvezményes elővételes koncert + vacsora jegy 18:30 2012. április 12.-ig: 6.000.- Ft
ROCK, DZSESSZ
Nadeah (ex-Nouvelle Vague/FR)
04.18.SZERDA.19H KIÁLLÍTÓTÉR
Megnyitó, majd koncert és vacsora az Étteremben! Afrika magyar szűrőn keresztül – A Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója tagjainak kiállítása – A 3 kiállításra kerülő anyag: Floszmann Attila: Líbia a lázadás után, Pályi Zsófia: Ha isten is úgy akarja, Várai Enikő: Tunis. A megnyitó keretében Aristide Tarnagda A vörös föld c. dialógját felolvassa az író és a Theatre du jour társulat magyar és francia nyelven.
ingyenes
KORTÁRS MŰVÉSZET
Les Frankolorés kiállítás, Floszmann Attila, Pályi Zsófia és Várai Enikő fotográfiái
04.18.SZERDA.20H ÉTTEREM
Balkáni, latin, magyar és mindenféle kelet-európai zenék keverednek vidám hangulattá a Peca együttes koncertjein, mely mellé Maghreb vacsorát kóstolhatunk.
ingyenes
VILÁGZENE, NÉPZENE
Peca zenekar koncert, "Maghreb" vacsorával
04.18.SZERDA – 04.28.SZOMBAT KIÁLLÍTÓTÉR
Megnyitó, majd koncert és vacsora az Étteremben! Afrika magyar szűrőn keresztül – A Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója tagjainak kiállítása – A 3 kiállításra kerülő anyag: Floszmann Attila: Líbia a lázadás után, Pályi Zsófia: Ha isten is úgy akarja, Várai Enikő: Tunis. A megnyitó keretében Aristide Tarnagda A vörös föld c. dialógját felolvassa az író és a Theatre du jour társulat magyar és francia nyelven
KORTÁRS MŰVÉSZET
Les Frankolorés kiállítás, Floszmann Attila, Pályi Zsófia és Várai Enikő fotográfiái
04.19.CSÜTÖRTÖK.20H KONCERTTEREM
Három kiváló zenekar hív  ezen az estén egy igazi nagy utazásra, ahol a sodró rock, a keleties dallamok, az erő és a szépség kapnak szárnyra mindenkit, amiben a Kiégő Izzók alkalmi fényfestésének nagy szerep jut majd.
Jegyár: 1.200.- Ft, Elővételben: 1.000.- Ft
ROCK, VILÁGZENE, NÉPZENE
Grabanc, Tegnapután, Myster Möbius (FR)
04.20.PÉNTEK.19H KONCERTTEREM
A hatvanas és a hetvenes évek legcsúcsabb magyar jazz-soul-beat-rock zenéje a Qualitons, valamint a klasszikus, nyers, soulos, dögös angol rhythm’n’blues a dán Thee Attacks újrafogalmazásában találkoznak ezen a szédületesen táncos és bulis estén mindenki nagy örömére.
Jegyár: 2.000.- Ft, Elővételben: 1.500.- Ft
ROCK, DZSESSZ
Thee Attacks (DK), The Qualitons
04.20.PÉNTEK.23H KONCERTTEREM
A techno globális vonzerejére a szingapúri producer, dj Xhin a bizonyíték. Zenéje a tekervényes, kusza hangok, valamint az energikus ritmusok és a klasszikus Detroit-techno, az absztarct Warp hangzás, az IDM és a szélsőséges, indusztriális techno mentén haladnak. Emellett ismert dj, live-szettjei a future house, a mély dubok valamit a felületesebb kísérleti elektonika stílusjegyeinek ötvözete. Munkái a Lucy által managelt Stroboscopic Artefactsnál jelennek meg.
Jegyár: 2.000.- Ft, Elővételben: 1.500.- Ft
ELEKTRONIKA
Xhin (SG), Isu, Dork / Vizuál: Kiégő Izzók
04.21.SZOMBAT.22H KONCERTTEREM
Hatalmas egészéjszakás buli kiválóan szédült zenekarokkal, elképesztő live actekkel és Holdutas vizuálosokkal. Tánc, nevetés, kő kövön nem marad. A fellépők teljes sora: Paradise Before-party – Materia (AT) live, Loopstep (GR) live, Optiloop (GR) live, Y-East live, Hruscsov, Alezzaro (AT), Kajola (AT), Psywolf (AT) /// Vizuál: Der Lustige Astronaut (AT), Zoid Group (AT).
Jegyár: 3.000.- Ft, Elővételben: 3.000.- Ft
ELEKTRONIKA
Paradise Before-party, Materia (AT) live, Loopstep (GR) live, Optiloop (GR) live
04.26.CSÜTÖRTÖK.20H KONCERTTEREM
A Random Trip Delov Jávor vezetésével. a szabad és határtalan zenélést hozza a jól ismert Random Szerda és Gimmeshot improvizatív klubok nyomdokaiban. Az est vendége a finn The Five Corners Quintet szédületes tenorszaxofonistája, valamint a kitűnő Harcsa Veronika és a remek Barabás Lőrinc.
Jegyár: 1.200.- Ft, Elővételben: 1.000.- Ft
HIPHOP, FUNK, SOUL, DZSESSZ
Random Trip Special, + Harcsa Veronika, Timo Lassey /FIN/, Barabás Lőrinc
Péterfy Bori & Love Band – MINDEN JEGY ELKELT
04.27.PÉNTEK.20H KONCERTTEREM
Az ország első számú dívája szülése után első ízben lép fel ezúttal duplakoncerttel Budapesten a Hajón, szédítő energiákkal és lehengerlő bájjal, mint mindig.
Jegyár: 3.000.- Ft, Elővételben: 2.500.- Ft
ROCK
Péterfy Bori & Love Bandsold out
04.27.PÉNTEK.23H KONCERTTEREM
A Jazzsteppa az első formáció, amely akusztikus hangszereken játszik dubstepet, amit egy kiválóan súlyos fúvós szekciónak és egy elképesztően sodró dobnak köszönhetünk. Ezúttal trombitával, szaxofonnal, vagyis teljes fúvósszekcióval és élő elektronikával spékelik csúcsra az őrületet. Kihagyhatatlan, várhatóan az év egyik legizgalmasabb bulija!
Jegyár: 1.500.- Ft, Elővételben: 1.000.- Ft
DZSESSZ, ELEKTRONIKA
Jazzsteppa Live Brass Band (UK), Gomes (NL), Cadik
04.28.SZOMBAT.20H KONCERTTEREM
Az ország első számú dívája szülése után első ízben lép fel ezúttal duplakoncerttel Budapesten a Hajón, szédítő energiákkal és lehengerlő bájjal, mint mindig.
Jegyár: 3.000.- Ft, Elővételben: 2.500.- Ft
ROCK
Péterfy Bori & Love Band, DJ Erik Sumo & Superstereo sold out
04.29.VASÁRNAP.19.30H KONCERTTEREM
Két remek poszt-rock zenekar, amelyek hol erőteljes, hol melankolikus, hol sodró hangulataikkal különös utazásra hívnak.
Jegyár: 1.000.- Ft, Elővételben: 1.000.- Ft
ROCK
Képzelt Város - lemezbemutató koncert, Our Ceasing Voice (A)
04.29.VASÁRNAP.23H KONCERTTEREM
A Bootie hatalmas budapesti partyja a leghúzóbb zenékkel a goától a trancen át a breakbeatig a műfaj koronázatlan királyaival és szeretett mestereivel.
Jegyár: 3.000.- Ft, Elővételben: 2.300.- Ft
ELEKTRONIKA
A+D (USA) live act & dj set, DJ Scmolli (AT), Simon Iddol, CosmO_O
04.30.HÉTFŐ.20H KONCERTTEREM
Hatalmas buli két olyan zenekarral, amelyek a pszichedélikus utazás nagymesterei, a sodró erő nagy tudói, s akiknek a vidám szárnyalására könnyen lehet beindulni a 9. szülinapon.
Jegyár: 1.000.- Ft, Elővételben: 1.000.- Ft
VILÁGZENE, NÉPZENE, ROCK, HIPHOP, FUNK, SOUL
Korai Öröm, Funkongs
04.30.HÉTFŐ.23.45H KONCERTTEREM
A sorozat minden részében Palotai egy-egy jelentősebb korszakát, összefoglaló gigaszettjét hallhatjuk a kiváló MC Zeek társaságában. Előttük a szédületesen vicces holland trió, a Nobody Beats the Drum lép fel. Fergeteges buli a Hajó kilencedik szülinapján!
Jegyár: 500.- Ft, Elővételben: 500.- Ft
ELEKTRONIKAA hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.