2020. május 15. péntek, Zsófia, Szonja

Addiktív thai tészták a Belvárosban

2012. július 17.  

A pad thai a leghíresebb thai étel – elkészítése nem bonyolult, de ez az első hely Budapesten, ahol tökéletesen csinálják. Nem csoda: a tulajdonosok hosszú éveket töltöttek Thaiföldön, majd hazatérésük után egy étterem, pontosabban wokbár létrehozása mellett döntöttek – így állítva a köz szolgálatába helyzetükből adódó természetes vágyukat, hogy magukkal hozzanak egy thai szakácsot. A Pad Thai wokbár nemrégiben nyílt meg a pesti Belvárosban. Az enteriőr hangulata a ketcicakonyhaja.blog.hu szerint egy kicsit emlékeztet az innen néhány utcányira található Cserpes Tejivóéra.

 

padthai wokbar kitchen.jpg

 

Az első látogatás alkalmával a pad thait (mi mást?) kóstolt meg a ketcicakonyhaja, utána pedig egy kis ragacsos rizst, ami szintén nagy kedvenc. A kínálat többi részéről egyelőre nem tudnak nyilatkozni, mert a tészta annyira jó, hogy rövid úton addikcióhoz vezet: erről a helyről egyelőre nem jut más eszükbe, csupán annyi, hogy még legalább fél évig ezt fogják enni, ha erre járnak. Viszont lehet fogyasztani helyben, vagy csinos dobozokba szedve ki lehet vele sétálni a szomszédos József nádor térre a frissen felújított parkba is. Aki szereti a távol-keleti konyhát, ne habozzon, mert tényleg maga a gyönyör!

 

padthai wokbar étterem belső.jpg

 

Ha mindenképpen össze szeretnétek hasonlítani valamivel, inkább készítsétek el otthon: szerencsére nem tartalmaz nehezen beszerezhető alapanyagokat (az Ázsia boltban biztos, hogy minden kapható).

 

(via: ketcicakonyhaja.blog.hu)A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.