2017. október 12. csütörtök, Miksa

Alpolgármestert választott Óbuda

2011. szeptember 29.  

 Kelemen Viktóriát is a főváros III. kerületének alpolgármesterévé választották, miután a városrész képviselő-testülete támogatta csütörtökön Bús Balázs (Fidesz-KDNP) polgármester erre vonatkozó javaslatát.

Az új alpolgármester 2006 óta dolgozik a kerület képviselő-testületében, a Fidesz-KDNP-frakciószövetség tagja.     Kelemen Viktória a szociális, egészségügyi, lakás- és civil ügyek felügyeletét fogja ellátni.

Az új alpolgármester a kerület tájékoztatása szerint szociológus, szociálpolitikus diplomával rendelkezik. 1998 és 2007 között a XII. kerületi önkormányzat gondozási központjának intézményvezetője volt, 2007-től pedig az V. kerületi önkormányzata népjóléti osztályát vezette. Kelemen Viktória 2000 óta tagja a Fidesznek, a békásmegyeri 14. számú választókerület egyéni képviselője. A III. kerületi önkormányzat munkájából külső szakértőként 2002 óta veszi ki a részét, jelenleg a szociális és egészségügyi bizottság elnöke – közölte a városrész.

Óbudán eddig három alpolgármester segítette Bús Balázs munkáját: Theisz Bálint a városüzemeltetésért, általános pénzügyi, költségvetési kérdésekért, várostervezésért és a testvérvárosi kapcsolatokért felel, Puskás Péterhez a közbeszerzések, a fejlesztési, beruházási projektek és a közbiztonság tartozik, Pappné Nagy Judit pedig a tulajdonosi és a közterület-használati ügyekkel, az építési hatósági ügyekkel foglalkozik.

(MTI)Hozzászólás