2017. október 12. csütörtök, Miksa

Autófestés és kémiai kísérletek a Közlekedési Múzeumban

2011. szeptember 30.  

Változatos programokkal készül a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum összes intézménye a Múzeumok őszi fesztiváljára október 1. és november 15. között: az autófestés, a kémiai kísérletek és a különleges legóberendezések mellett sok más érdekesség is várja a látogatókat.

A Közlekedési Múzeumban vasárnaponként minden héten új manga stílusú külsőt kap egy régi Suzuki személyautó. Újraindul a múzeum nagysikerű tavaszi kísérletsorozata is: a “vegykonyhában”, amely csütörtökönként izgalmas kísérletek helyszíne lesz, az ősz a víz jegyében telik el – adta hírül az intézmény.

Közleményük szerint keddenként a történelem szerelmeseit várják a városligeti épületben: A Hídember Gépei című kiállításon érdekes “utazáson” vehetnek részt az érdekélődők, felülhetnek a Pest-Kőbánya lebegővasútra vagy felléphetnek az első magyar gőzhajó, a Carolina fedélzetére.

A Műszaki tanulmánytárban katica formájú robotot és szobányi méretű számítógépet mutatnak be, látható lesz ezen kívül működő gőzgép, ős laptop és aktatáskányi mobil is. A Legek és legendák című kiállításon a tanulmánytár rekordereit csodálhatják meg az érdeklődők október 8-án: látható lesz a szobaméretű URAL-2 szovjet számítógép, a legrégebbi írógép, a múzeum legkisebb fényképezőgépe, a legolcsóbb számítógép vagy a legelső modern tükörreflexes fényképezőgép.

Az Elektrotechnikai Múzeumban rajzoló legórobotok mutatkoznak be október 15-én, ők Jedlik Ányos dinamóját vetik papírra.

(MTI)Hozzászólás