2020. május 16. szombat, Botond, Mózes

Impresszum


Szerkesztőség:

 Folyamatos mozgásban, hála a laptop és a wifi adta szabadságnak.

E-mail:

budapest23.info@gmail.com

Telefon:

Szandra: 06-30-403-7403

Viktor: 06-30-948-2133

Hirdetés szervező:

Mi, magunk, tehát a fenti számok…


Szerzői jogok

A Budapest23 – Rólunk, terveinkről

Mivel több kérdést, véleményt, és egyébb visszajelzést kaptunk az oldalunkkal kapcsolatban, elhatároztuk, hogy ideje egy “rólunk” cikk írásának. Továbbá a budapest23 főbanner fölötti krix-krax-ok – melyek egyébként a város 23 kerülete, római számokkal írva – , úgy látszik némi magyarázatra szolgálnak. Lényeg a lényeg, most itt alább, bemutatkozunk, magyarázunk…..

Üdvözlünk kedves Olvasó,

Sziasztok,

Az elképzelésünk ezzel az oldallal az, hogy egy olyan fővárosi híroldalt/magazint hozzunk létre, amely a szokásos rovatbeosztás és a fősodorban megjelent tartalmakon túl sokkal többet tud nyújtani az olvasóknak.

Többet azzal, hogy a főoldalunkon kívül, a főváros 23 kerületének is biztosítunk egy-egy saját oldalt, valamint megpróbálunk olyan híreket, programajánlókat szerezni, melyek más, nagyobb médiumok kínálatába nem férnek már be.

Értjük ezalatt az underground, kísérleti, újszerű kulturális eseményekről szóló anyagokat, valamint a hírek szempontjából, a szokásos politikai sárdobálást mellőzve, leírni a tényeket a budapesti eseményekről, inkább a városlakók érdekeit, és az érthetőséget / átláthatóságot tartva szem előtt.

Az oldalon található írások két, egymáshoz kapcsolódó beosztás szerint érhetőek el:

1., vannak a különböző rovatok: programajánló, politika, kultúra, sport, közélet, városi hírek, civilek, másnap*

2.,: valamint vannak ügyebár a kerületi oldalak: I – XXIII,

A két csoport, logikusan, néhol fedi egymást, mert például egy kerületi hír lehet annyira jelentős, hogy kikerül a főoldali hírek közé, vagy éppen egy valamely rovat hírének kerületi vonatkozása is fontos lehet, tehát megjelenik az adott kerület oldalán is.

A fentebb említett kerületi aloldalak, pedig teljesen külön életet élnek, tehát:

1., csak a kerületre vonatkozó hírek / programok találhatóak az egyes oldalakon,

2., valamint ezek a hírek a nyitó oldalon (http://www.budapest23.eu/index.php) már nem jelennek meg külön (kivéve, ha nem csak a kerületet érintik, tehát az egészt várost érdekelheti….), mivel a főoldalt egyfajta “‘gyűjtő oldalnak” szánjuk, ahol a szerintünk legfontosabb cikkek vannak.

Tehát, ha csak az egyik kerület érdekli valakit, akkor a budapest23 főbanner feletti római számokból lehet választani, ahogy az alábbi képen látható:

BP23 banner

Igen, tudjuk, az első kérdés ezután a “balaton” felirat, ami bal oldalt, szintén a budapest23 főbanner feletti római számok mellett található.

Nos, úgy gondoltuk, hogy Budapest mellett a Balatoni Régió Magyarország másik legjelentősebb területe, több szempontból is, plusz, mi is nagyon szeretjük a magyar tengert. Így hát, összeraktunk egy “Balaton” aloldalt is, ami szintén teljesen külön életet él, és csak a balatoni hírek olvashatóak rajta. Tehát, a balatoni oldalunk a bal felső “balaton” feliratra klikkelve megtekinthető, íme a balatoni főbanner:

Balaton banner

A Balaton oldallal pedig az a célunk, hogy egy olyan “Balaton és környéke” hírportált hozzunk létre, mely szerintünk még nincs, ahol, a fősodorból szintén kimaradt, ám a régió számára fontos hírek megjelenhetnek egy helyen, és a nyári szezonban pedig természetesen a jobbnál jobb programok is egy csokorban.

*: Nos, igen, kedvenc gyermekünkről, a “MÁSNAP” rovatról még külön egy-két mondatot írnánk. Szóval, a Másnap olyan vélemény-blog szerű valamink, ahova a vélemény újságírás összes műfajában írt szerzeményünk kerül, plusz minden egyéb, ami csak úgy kibuggyan az agyunkból, és nem illik semelyik rovatba. Mostohagyerek, de mi szeretjük nagyon. ÓÓÓÓ, és úgyebár a Másnap rovat mind a Balaton, mind pedig a BP23 oldalon ugyanaz a legtöbbször, de alkalmasint eltérőek lehetnek.

Reméljük érdekes, és nem utolsó sorban értehtő volt bemutatkozó írásunk.

Reméljük, találkozunk még!

Olvassatok, szeressetek, vagy éppen utáljatok minket!

Üdvözlettel,

a szerkesztők:  Szandra & Viktor