2020. május 15. péntek, Zsófia, Szonja

Bring the Art Home: harmadszor indul el az irodai kiállítás-sorozat

2012. július 17.  

A szervező LOFFICE coworking iroda közzétette a Bring the Art Home kiállítás-sorozat pályázatát. A harmadik alkalommal meghirdetett kezdeményezés vándorkiállításai közvetlenül a potenciális vásárlók, mecénások irodáinak falain mutatja be fiatal vagy már ismert képzőművészek alkotásait.

A LOFFICE által életre hívott képzőművészeti kezdeményezés célja, hogy megtöbbszörözze a résztvevő művészek érvényesülési esélyeit. Az elmúlt egy esztendőben a jelentkező csaknem száz művész portfóliója közül több mint húszat választott ki a BAH mentor programjának szakmai zsűrije, ezeket tizenöt hazai vállalat irodáiban, valamint egyéb hazai és külföldi helyszíneken megrendezett vándorkiállításokon mutatta be – közölte a coworking iroda az MTI-vel.

Mint írták, a LOFFICE kezdetben még saját műgyűjteményének létrehozását tűzte ki célul, ma már azonban több más hasonló közép- és nagyvállalat kortárs gyűjteményének összeállításához nyújt kreatív és szakmai segítséget, miközben lehetőséget biztosít pályakezdő képzőművészek egy válogatott csoportjának az ismertség megszerzéséhez.

A Bring the Art Home mentorprogram idén is várja azon művészek jelentkezését, akik nyitottak arra, hogy alkotásaikkal nemzetközi közönség előtt is megmérettessenek, és akik a galériák és kiállítóterek falain kívül, vállalatok, alternatív aukciók, csereprogramok és art visit események világában is kipróbálnák magukat.

A beérkezett portfóliókat idén is Winkler Nóra vezetésével bírálja el egy művészettörténészekből, kurátorokból és műgyűjtőkből álló szakmai zsűri, amelynek a korábbi években tagja volt Aknai Katalin művészettörténész, Nemes Attila, a Fictionlab és a Kitchen Budapest kurátora, valamint Fenyvesi Áron, a Trafó Galéria vezetője. Az idei szakmai zsűri névsorát a szervezők ősszel teszik közzé; a pályázat jelentkezési határideje szeptember 30.

(via:MTI)A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.