2017. október 12. csütörtök, Miksa

Budbudās lemezbemutató koncert (ápr. 8.)

2012. március 26.  

2012 ÁPR. 8.

A Budbudās rengeteg szállal kötődik a Trafóhoz: ők játszottak a nyitó eseményükön, gyakorlatilag ott alakultak*, zenéltek amikor a 10 éves fennállásukat ünnepelték és nem utolsósorban ott vették fel első lemezüket, melynek ez lesz a bemutatója. 

Folytathatnánk a kötődések felsorolását azzal is, hogy a 17 tagból, ki mikor, hányszor, kivel koncertezett a Trafóban, de erre, mint ahogy a tagok méltatására sem térhetünk ki terjedelmi okokból, de a névsor magáért beszél.
Hogy miért ennyi év után jelenik meg az első lemez? Egyrészt az együttes kollégák, jó barátok örömzenélésének terepe, mindenki éppen elég lemezen, helyszínen és formációban játszik a Budbudas mellett. Másrészt nem sietnek sehová, a zene úgyis a pillanatban születik, a zenészek csak bábáskodnak fölötte. Most viszont elérkezett az idő, megérlelte a lemezt, a koncerten már kapható is lesz.
A tagok között legtöbb a zenész és zeneszerző, de van köztük dj, vj, látványtervező, színházi rendező, színész, operatőr, filmrendező is. Meghatározásuk szerint zenéjük nem experimentális, nem kortárs, nem free jazz, nem jazz, nem hiphop, hanem aktuális.

*A zenekar 1995-ben alakult Márkos Albert és djTitusz kezdeményezésére a Tilos Rádió berkeiben, a Trafó nyitásakor már szinte a mai formájában jelent meg.

Tagok:
Keszég László – rendező, MC
Busa István – MC
Grencsó István – fúvós hangszerek
Ágoston Béla – fúvós hangszerek
Hans van Vliet – fúvós hangszerek
Márkos Albert – cselló, zenekarvezető
Szesztay Dávid – billentyűs hangszerek
Hajnóczy Csaba – gitár
Benkő Róbert – nagybőgő
Jeszenszky György – dob
Hárságyi Péter – dob
Lázár Zsolt aka Snare – DJ
Nagy András – elektronika
Cserhalmi Sára aka IrisLemonade – VJ
Vajna Balázs aka Lee Unflyable – VJ
Kovács Gábor – látvány, fény
Németh Márton aka El Marcee – hangmérnök

http://www.myspace.com/budbudasHozzászólás