2017. október 12. csütörtök, Miksa

Egészségliget a fővárosban: ingyenes szűrések és tanácsadások

2011. június 2.  

Ingyenes szűrések és tanácsadás mellett mentési bemutató és táncelőadások is várják az érdeklődőket hétvégén az Egészségliget elnevezésű rendezvényen a budapesti Városligetben.

A felnőttek egyebek mellett részt vehetnek elsősegély oktatáson, érrendszeri vizsgálaton, mammográfián, hepatitisz C szűrésen, onkológiai tanácsadáson, szemnyomás és szemszárazság mérésen, a gyerekeket a többi között allergiás és diétás tanácsokkal várják.

A kisebbeket arcfestés, kézműves foglalkozások, mászófal és vízibicikli is szórakoztatja, míg a színpadon modern tánc, parvati hastánc és jógabemutató színesíti a programokat. Az Országos Mentőszolgálat mentési bemutatót tart, valamint fellép a Madách Musical Tánciskola és a BlinkyBall Akrobatikus Rock & Roll és Kid-Ball csoport. A közönség beszélgetést hallhat a Nemzeti Vese Program nagyköveteivel, Börcsök Enikő és Both András színművészekkel, a vasárnapi programokat pedig a Freeway zenekar koncertje zárja.

A rendezvény célja felhívni a figyelmet az egészség, az egészséges életmód, a prevenció, a biztonság, a sport, a környezetvédelem és a fenntartható fejlődés fontosságára. Idén a Semmelweis Egyetem I. és II. számú Gyermekklinikája kapott lehetőséget arra, hogy az esemény egyik orvos-szakmai együttműködője legyen a Péterfy Sándor utcai Kórház és a Baleseti Sebészet mellett – közölte a szervező az MTI-vel.

A tavalyi rendezvényen több mint 42 ezer regisztrált, ingyenes egészségügyi szűrést és vizsgálatot végeztek el a ligetben a szakemberek.

Infó: www.egeszsegliget.hu

(MTI)Hozzászólás