2017. október 12. csütörtök, Miksa

Eldőlt, hol lesznek a budapesti biciklikölcsönzők

2012. április 9.  

Talán az egyik leglelkesebben támogatható projekt ma Budapesten a bubi, a bringakölcsönző – írja az Egy nap a városban blog. Párizsban, Rómában, Brüsszelben, Münchenben meg egy rakás európai nagyvárosban már kiderült, hogy életképes a sztori: veszel bérletet, vagy jelképes áron egy napijegyet, és ha elég gyorsan cserélgeted a bicikliket, nem stoppolsz egy járgányt egy teljes napon át, akkor szinte ingyen közlekedtél a belvárosban.

Addig azonban még sok a munka: egyrészt át kell alakítani a belváros bicikliútjait úgy, hogy azok kényelmesek és biztonságosak legyenek, másrészt be kell szerezni a bringákat, ki kell építeni a kölcsönzőket.

A belvárosi úthálózat átalakítása folyamatban, nemsokára az ezzel kapcsolatos tervekről is beszámolunk, ma viszont inkább koncentráljunk arra, hogy nyilvános lett a kölcsönzők listája: összesen 74 ponton lesz majd ezer bicikli, ami mondjuk eltörpül a párizsi hálózat 1200 pontról bérelhető 18 ezer biciklijéhez képest, de kezdetnek egyáltalán nem rossz. Kritikus tömegnek meg bőven elég lehet.

Főleg, hogy elég koncentráltan lesznek a tárolók:


bubi nagyobb térképen való megjelenítése

Nyugodtan nagyítsatok bele a térképbe, nézegessétek, és ha van észrevételetek, írjátok be ide kommentbe, esetleg küldjétek el a projekt mögött álló BKK-nak a bkk@bkk.hu-ra, el fogják olvasni. Ebben a projektben ugyanis tényleg számít, hogy mit gondoltok.

(via: varosban.blog.hu)Hozzászólás