2017. október 12. csütörtök, Miksa

Elfogultsággal vádolnak három kerületi lapot a szocialisták

2011. március 4.  

A IV., a VII. és a VIII. kerületi önkormányzat is visszautasította, hogy az MSZP elfogultsággal vádolja helyi lapjaikat. Újpest és Józsefváros vezetői szerint jobb lett volna, ha Molnár Zsolt szocialista politikus előbb beleolvasott volna azokba a lapokba, melyekről nyilatkozott.

Az önkormányzatok az MSZP fővárosi szervezetének ügyvezető alelnöke pénteki szavaira reagáltak. Molnár Zsolt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság épülete előtt azt mondta, hogy a Fidesz a kerületi önkormányzati lapokat “propagandaújságokká zülleszti”.

A szocialista politikus közölte azt is, azonnali vizsgálat elrendelésére kérte fel a médiahatóság elnökét, Szalai Annamáriát. Molnár Zsolt egyebek mellett azt mondta, Újpest jelenlegi vezetése eltüntette a helyi honlapról az archívumot, és a kerületi fideszes polgármester “magánújsággá züllesztette” a lapot. Közölte azt is, a VII. kerületben a teljes szerkesztőséggel “számoltak le”, kizárólag a helyi Fidesz érdekeit szolgálja a lap. A VIII. kerületben csak kormánypárti politikusok szerepelnek az újságban.

Az MTI megkeresésére Újpest alpolgármestere, Nagy István (Fidesz) azt mondta, Molnár Zsolt IV. kerületre vonatkozó állításaiban “annyi az igazság, mint általában a szocialista politikusok nyilatkozataiban, azaz semmi”. Közölte, a www.ujpest.hu honlapon jelenleg is elérhető az Újpesti Napló valamennyi száma 2008-tól. Mint fogalmazott, jól látható, hogy a szocialista politikus arra sem vette a fáradságot, hogy megtekintse azt az weboldalt, amiről beszél.

A Fidesz-KDNP vezetésű VII. kerületi önkormányzat azt közölte, hogy az Erzsébetvárosi Újság tematikáját független szerkesztőség állítja össze, az egyes témák kiválasztásába a kerület vezetésének nincs beleszólása.

Kocsis Máté (Fidesz-KDNP), Józsefváros polgármestere Molnár Zsolt állításait “hülyeségnek” mondta, és arra hívta fel a figyelmet, hogy a lap legutóbbi számában is megjelent az MSZP véleménye a költségvetésről, és más témában is. Hozzátette: erre mindig is lehetősége van az ellenzéknek, ezt támasztják alá a nekik írt felkérő elektronikus levelek is.

A médiatanács szóvivői irodája pénteken az MTI-vel a szocialisták sajtótájékoztatójára reagálva azt közölte: a kiegyensúlyozott, objektív tájékoztatás követelménye kizárólag a televíziók és a rádiók hír- és közéleti műsoraira vonatkozik, ezért azt a médiatanács egyetlen sajtótermék esetében sem vizsgálhatja sem most, sem a jövőben.

(MTI)Hozzászólás