2017. október 12. csütörtök, Miksa

Félmilliárd a Rudas felújítására

2012. június 21.  

A Budapesti Rudas Gyógyfürdő és Uszoda 510 millió forintból újul meg; a beruházáshoz az Európai Unió 393 millió forint támogatást ad.

Szőke László, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) vezérigazgatója csütörtökön sajtótájékoztatón elmondta, hogy a munkáltok során felújítják az előcsarnokot, amely természetes kőburkolatot kap, összekötik a gőzfürdő és az uszoda részt, illetve az uszodában korszerűsítik a szellőzőberendezést. A külső felújítás keretében megújul az épület tetőszerkezetének egy része, és a külső homlokzat is.

A várhatóan október végén záruló felújítással a Rudas olyan külsőt kap, amely a város ékkövévé teheti a több mint 400 éves fürdőt – hangsúlyozta Szőke László. Az intézmény a felújítás ideje alatt is nyitva tart.

A vezérigazgató szólt arról is, hogy a homlokzatot és a tetőszerkezetet az 1800-as évek végi állapotnak megfelelően állítják helyre, korabeli fotók és tervrajzok alapján. Új büfé is épül, amelyet a fürdővendégek és a kívülről érkezők is használhatnak, az épületet akadálymentessé teszik, az ablakokba pedig a legmodernebb hőálló üveget szerelik be. (MTI)Hozzászólás