2017. október 12. csütörtök, Miksa

Füreden megelevenedik a reformkor szellemisége

2011. szeptember 23.  

Mától vasárnapig Balatonfüreden az 1800-as évek hétköznapjai elevenednek meg, holnap a Gödöllői Királyi Kastélyban a barokk év részeként vadásznapot tartanak.

Balatonfüred újjáépített történelmi városrészében a hét végén tartják meg a Romantikus reformkor című rendezvénysorozatot. A háromnapos időutazás ma délben kezdődik: a Szent István térről a reformkori városrészbe korhű öltözetben, huszárok kíséretében vonulnak fel a hagyományőrző lokálpatrióták.

Ma este fél nyolctól az Anna Grand Hotelben reformkori bált rendeznek a Madarak zenekar kíséretével. Holnap a Balatoni Borok Házában egész napos borkóstolóval várnak mindenkit, a Bergmann cukrászdában a Budapesti Tarokk Egyesület tart bemutatót.

Ma délután a Huray-villában rendeznek Ó, Füred, támadjon benned újra hagyomány címmel versmondó-találkozót, vasárnap a Reformkori Hagyományőrzők előadásában reformkori viselettörténeti bemutatóra várnak mindenkit a Kisfaludy Színpadon.

A három nap alatt a Gyógy téren muzsikál a Rajkó Zenekar és a Szerenád cigányzenekar, vasárnap délután fél kettőkor a Kisfaludy Színpadon pedig ismertetik a Magyar reformkor bora, Balatonfüred, 2011 díjnyertes borait.

(Magyar Nemzet)Hozzászólás