2020. május 16. szombat, Botond, Mózes

Gustavo Cordera (AR) @ A38 Hajó (Június 27. Szerda)

2012. június 23.  

Vérpezsdítő latin ritmusok, Argentína egyik legnagyobb kedvence az A38-Pesti Est Tetőteraszon, június 27-én, szerdán!

Cordera zenei pályafutása 1988-ban kezdődött, amikor a Rio de Janeiro-i karneválon egy előre nem tervezett fellépését követően a karneválon eldöntötte, hogy ezután csak zenévelfoglalkozik, így visszatérve Buenos Airesbe felhagyott addigi munkájával, leborotválta a fejét, melynek azóta Pelado (Kopasz) becenevét köszönheti.

Majd a zenészek és művészek találkozóhelyén, a la Casa de las Artes de la Vieja Avellanedán Cordera Juan Subirá billenytűssel és Pepe Céspedes gitárossal ismerkedett meg, aminek eredményeként megszületett Masturbación en masa, valamint a Hociquito de Ratón című nagysikerű számaik.

Egy évvel később kiegészültek Carlos Martín dobossal és Charly Bianco gitárossal, akikkel együtt megalapították Bersuit nevű együttesüket, amelyet hamarosan Bersuit Vergarabatra módosítottak. A kilencvenes évek elején Oscar Righi gitárossal és Raúl Pagano billentyűssel egészültek ki, valamint Rubén Sabrinas énekessel. Ezzel a felállással 1992-ben adták ki Y Punto, majd 1993-ben Asquerosa Alegría című lemezüket, s mindkét album nagy sikert aratott.

A nagy áttörést a 2004-ben kiadott La Argentinidad al Palo című lemezük hozta meg, majd a 2005-ös Testosterona, melynek Madre hay una sola (Csak egy anya van) című száma az ország egyik legnépszerűbb slágere lett, emellett az egyik legkedveltebb együttessé tette őket, Corderát pedig az egyik legnépszerűbb énekessé.

2007 május 12-én az együttes fellépett a River Plate Stadium-ban Buenos Aires-ben, ahol több, mint 60000 ember előtt játszott.

https://www.facebook.com/gustavocordera

Petőfi híd, budai hídfő / Petőfi bridge, Buda side,Budapest, Hungary, 1117A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.