2017. október 12. csütörtök, Miksa

Gyalogos utcák napja Buda első sétálóutcájában

2011. szeptember 21.  

Buda első sétálóutcája, a II. kerületi Lövőház utca ad otthont szerdán a X. Európai Mobilitási Hét keretében megrendezett gyalogos utcák napja elnevezésű rendezvénynek – közölte a II. kerületi önkormányzat az MTI-vel.

A közlemény szerint szerdán egész napos – a sétálást és a sétálóutcákat népszerűsítő – kulturális programsorozat várja az érdeklődőket: színészek, muzsikusok, képzőművészek előadásai és performanszai szórakoztatják a közönséget.

Láng Zsolt (Fidesz-KDNP) , a kerület polgármestere a gyalogos utcák napján tartott sajtótalálkozón azt mondta: a II. kerület Bel-Buda kerületrészének funkcióbővítő rehabilitációját egy éve fejezték be a Lövőház utcai sétálóutcarész átadásával. Az önkormányzat 900 millió forint uniós támogatást nyert fejlesztési elképzeléseinek megvalósítására, amely mellé 400 millió forint saját forrást is biztosított. A Lövőház utca Fény és a Káplár utca közötti szakaszát alakították át sétálóutcává.

Az önkormányzat kiemelt partnerként kérte ki a kerékpáros szövetség és a Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központjának véleményét, hogy a tervezett átalakítás a biciklisek és a mozgásukban korlátozott emberek életében is előrelépést jelentsen.

A közlemény szerint az emberek megszerették a sétálóutcát: szívesen jönnek ide kisgyermekeikkel az édesanyák, barátaikkal az idősebbek. A padok és szökőkutak által tagolt közterületen egyre több kisebb bolt, vendégváró terasz létesül.

(MTI)Hozzászólás