2017. október 13. péntek, Kálmán, Ede

Kedvezményes sétahajózás a keszthelyi városnapon

2011. június 2.  

Székely díszkapu felavatásával, térzenével, komoly- és könnyűzenei koncertekkel ünneplik a városnapját Keszthelyen a hét végén.

A szombaton kezdődő kétnapos rendezvénysorozatra lengyel és erdélyi vendégeket is várnak. Szombaton a lengyel fúvósok térzenéjétől lesz hangos a Sétálóutca, ahol felavatják a tértextileket, amelyek egész nyáron át a Balaton-parti belvárost díszítik majd. A képviselőtestület ünnepi ülésén átnyújtják az önkormányzat által alapított városi díjakat és kitüntetéseket, majd az eddigi baráti együttműködést megerősítve testvérvárosi szerződést ír alá Keszthely és a lengyel Stary Sacz. Másnap jelképes átadási ceremóniára is sor kerül a Balaton-parton, amivel azt kívánják szimbolizálni, hogy az Európai Unió soros elnökségében Lengyelország követi a magyarokat.

A trianoni békediktátum évfordulójára rendezett emlékünnepségen avatják fel a civil összefogással és lakossági adományokkal elkészült székely motívumos díszkaput a Helikon parkban. Az ünnepségre Keszthely erdélyi testvérvárosából, Székelyudvarhelyről is érkeznek vendégek.

Vasárnap vidám hangulatban, térzenével, Marót Viki és zenekara koncertjével, Balaton-parti utcabállal folytatódik a rendezvény. A Balatoni Múzeumban Kós Károly néprajzi grafikáiból nyílik kiállítás. A sportkedvelők két program közül választhatnak: a városi sakkbajnokságot szombaton rendezik mega a Festetics-kastélyban, vasárnap maratoni futóversenyzők állnak rajthoz.

A Balatoni Hajózási Zrt. városnapi ajándékként vasárnap kedvezményes áron várja sétahajózásra a keszthelyieket.

(MTI)Hozzászólás