2017. október 13. péntek, Kálmán, Ede

Kiállítás hatvan méter mélyen Balatonfűzfőn

2011. szeptember 14.  

Európa-Magyarország-Balaton 2011 címmel nyílik kortárs képzőművészeti kiállítás Balatonfűzfőn, egy nem mindennapi helyszínen: a tárlatra hatvan méter mélységbe, a Nitrokémia Zrt. egykori földalatti erőműtelepének a helyére várják a közönséget.

Veszeli Lajos festőművész, a kiállítás ötletgazdája és kurátora a tárlatot beharangozó szerdai balatonfűzfői sajtótájékoztatón elmondta, hogy a kiállításra eddig 160 művész több mint 300 alkotását küldte be. A válogatás még tart, de mintegy 300 festményt, grafikát, szobrot és iparművészeti alkotást bizonyosan kiállítanak – tette hozzá.

Közlése szerint a kiállítók között lesz a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete Képzőművészeti Szekciója (egyben a kiállítás szakmai fővédnöke), az Art Express nemzetközi művészcsoport, a Magyar Képző- és Iparművészek Szövetsége Iparművészeti Tagozata, a Nottingham Trent University művészeti egyetem végzős hallgatói, a Művészetek Háza (Veszprém) és a Veszprémi Művész Céh.

Biztonsági okokból 300 embernél többet nem engednek le a mélybe, ahol nagyon hideg van, jelentős a páratartalom és emiatt csúszósak a lépcsők. Ezért gyermekeket és mozgássérülteket sajnos nem is tudnak fogadni – tette hozzá.

A tárlatot Szőcs Géza, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium kulturális államtitkára nyitja meg pénteken 17 órakor.

A kiállítás október 8-ig látható, kedden, csütörtökön és vasárnap, délután 2 órától kizárólag csoportosan és kísérőkkel.

(MTI)Hozzászólás