2017. október 12. csütörtök, Miksa

Király utcai összefogás: lépésről lépésre

2011. február 23.  

Újabb fordulóponthoz érkezett a Királyutca Designutca névre hallgató összefogás, melyet néhány lelkes üzlettulajdonos indított útjára még 2009-ben.

Az azóta eltelt másfél évben, a Király utca kereskedelmi és turistaforgalmának élénkítését, a terület revitalizációját célzó kezdeményezés eddig egy 21 tagot számláló klaszterré nőtte ki magát. A több sikeres közös akció és megvalósult kulturális esemény, valamint a 2010 nyarán bevezetett Király utcai kedvezménykártya után most újabb lépésre szánták el magukat, melyben az elképzelések szerint a VI., és VII. kerületi Önkormányzat, valamint a Fővárosi Önkormányzat is aktív szerepet vállal.

A cél egy olyan, Multikulturális Király utca Nonprofit Kft. létrehozása, mely összefogja az érintett vállalkozókat és intézményeket, valamint szakemberek bevonásával népszerűsíti a területet külföldön és belföldön egyaránt, kreatív megoldásokkal segíti az utcakép javítását, gondoskodik a városi és turisztikai vérkeringésbe való bekapcsolásáról, ösztönzi a kulturális programkínálat bővítését, valamint pályázatok útján további forrásokat von be a fejlesztésekbe.

A Nonprofit Kft. létrehozásával nemcsak a feladatok bővülnek majd, hanem maga a terület is kiszélesedik, így a közös gondolkodásba és projektekbe bekapcsolásra kerülnek a Király utcából nyíló mellékutcák, mint pl. a Liszt Ferenc tér, illetve a Dob utca és Dohány utca térsége is.

(via: turizmus.com)Hozzászólás