2017. október 12. csütörtök, Miksa

Koncert, harangjáték és temetői séta a Fiumei úti sírkertben

2011. június 2.  

Videoklip-vetítés, kortárs és balett-tánc mellett harangjáték, koncertek és temetői séta is szerepel a Harangok Napja programjai között vasárnap a Fiumei úti sírkertben Budapesten.

temető, angyalok

A főbejárattól 10 órától kétóránként indulnak a kisvonatok a temetői “sétára”, amelyen az érdeklődők szakértő idegenvezetők segítségével tekinthetik meg a többi között Kossuth Lajos, Deák Ferenc és Batthyány Lajos síremlékeit, Arany János, Vörösmarty Mihály vagy a Nyugat legnagyobb költőinek, íróinak nyughelyét. A kultúrtörténeti séták mellett az érdeklődők megnézhetik a sírkertben található Kegyeleti Múzeum tárlatát is – közölte a Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. az MTI-vel.

A 11 órakor kezdődő Nefelejcs bábszínház előadása után a Nyugdíjasok Budapesti Szövetségének programja, majd a videoklip-pályázatra beküldött és a zsűri által alkalmasnak tartott klipek várják a közönséget. A programokat Kárászy Szilvia harangjátéka és a Táncművészeti Főiskola növendékeinek fellépése színesíti. A közönség klasszikus balettet és kortárs táncot is láthat, hiszen Gaál Marianna új művének az ősbemutatóját is ekkor tartják. Gáti Oszkár színművész az idén 125. éve született Tóth Árpád verseit mondja el, fellép Tabáni István, a napot Horgas Eszter és a Class Jazz Band koncertje zárja.

(MTI)Hozzászólás