2017. október 12. csütörtök, Miksa

Liszt Ferenc repülőtér: 80 milliárd forintos fejlesztési terv

2011. szeptember 12.  

A szállodaépítés az egyik eleme a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 300 millió eurós (82,5 milliárd forint) fejlesztési tervének, amely a következő 10-15 évben valósulhat meg – mondta René Droese, a repülőteret üzemeltető Budapest Airport (BUD) ingatlanfejlesztési igazgatója a Világgazdaságnak.

A lap hétfői számában megjelent cikk szerint 2014-re készülhet el a repülőtéri kapcsolattal rendelkező 3-4 csillagos, több mint 200 szobás szálloda. Még tart a tervezés, s a szerződést 2012-ben írják alá beruházóval. Az építkezés 2013 elején kezdődhet. A 25 millió eurós beruházást az ingatlanfejlesztő finanszírozná, de a paramétereket a BUD szabja meg. A terv ugyan már 2008-ban elkészült, de a válság miatt “jegelni” kellett. A beruházásnak van még egy “adminisztratív” akadálya, amelynek elhárításáról előrehaladott tárgyalások folynak a kormánnyal: engedélyezzék, hogy a BUD vagyonkezelésébe kapott földterületen harmadik fél folytasson fejlesztést. 

A beruházások által a jelenlegi 12 ezer mellett 10 ezer új munkahely jöhet létre a repülőtéren és a hozzá kapcsolódó létesítményekben. 

A fejlesztési elképzelés része a Cargo City légiáru kicserélő központ, amelynek tervezése és engedélyeztetése már folyik, s az első fázis építése jövőre kezdődhet meg. 

Távolabbi elképzelés a 6-8 irodaépületből álló irodapark. Ez, és a vecsési Market Centrallal szemben lévő területre tervezett Business Park beruházás is harmadik fél bevonásával valósulna meg.

(MTI, Világgazdaság)Hozzászólás