2017. október 12. csütörtök, Miksa

Megújulnak az állomások

2011. szeptember 19.  

A jövő év elején elkezdődhet a busz-, illetve a vasútállomás  modernizálása, valamint a sokat kritizált Castricum tér átépítése.

A  város kapujának is nevezett elhanyagolt állapotú terület felújítása már  évek óta napirenden volt, most részben uniós pályázat révén végre  megkezdődhet a beruházás.    
 
Az Európai Unió támogatása mellett hosszú  egyeztetések  után az önkormányzat, a MÁV-val és a Balaton Volánnal  közösen finanszírozza a munkálatokat. A beruházás a városfejlesztés talán egyik legfontosabb eleme, hiszen annak ellenére, hogy Füred egyik legnagyobb forgalmat lebonyolító vendégfogadó  objektumáról van szó, az állapotok   már tarthatatlanok, az épületek  funkciójuknak nem felelnek meg, a szolgáltatások színvonala sem megfelelő, az állomás és környékének kinézete pedig nem méltó a városhoz.

A tervek szerint  teljesen átalakítják az állomás szerkezetét valamint modernizálják a  működését, a szolgáltatások is bővülnek. Új fedett peron épül, a jelenlegi autóbusz indulóállások a vasútállomástól nyugatra kapnak helyet, a buszparkolókkal együtt. Közös helyiségben   lehet majd  megváltani a vonat-, illetve a buszjegyeket, egységes, a korábbinál  átláthatóbb utas tájékoztató rendszert alakítanak ki, megújulnak a forgalmi irodák, a kiszolgáló helyiségek. Az épületek homlokzatát is átalakítják, a város arculatához illeszkedő központot létesítenek itt.

A Castricum  tér is átalakul,  sétányt építenek, újra burkolják a tereket és járdákat, új P+R parkoló létesül, a jelenleg lehangoló állapotú vendéglátóhelyeket pedig lebontják és korszerű  épületek kerülnek helyükre. A beruházás a tervek szerint 2012 őszére készül el.

(balatonfured.hu)Hozzászólás