2017. október 12. csütörtök, Miksa

Minden idők legnagyobb forgalma Ferihegyen

2011. szeptember 15.  

A nyári forgalmi összesítés szerint, ha csak kicsivel is, de meg tudta dönteni a korábbi, 2007-es forgalmi csúcsot a Budapest Airport, amit a június elejétől augusztus végéig terjedő időszak alatt mértek a repülőtéren.

Idén augusztusig összesen 5,9 millió utas fordult meg a budapesti repülőtér termináljain, ebből több mint 2,7 millió csak a nyári hónapokban. Utóbbi adat bő 4 ezerrel több, mint az eddigi legmagasabb szám, amit még a válság előtti évben, 2007-ben sikerült elérni.

A 2011-es év eddigi teljes forgalma is példa nélküli a repülőtér történetében: mintegy félmillióval múlja fölül a tavalyi utasszámot, a sokat emlegetett 2007-es év első nyolc hónapját pedig több mint 130 ezerrel.

Az éves forgalomnövekedés 2010-hez képest 9 százalékos, a tavalyi izlandi vulkánkitörés miatti forgalomkiesést beszámítva (akkor becslések szerint mintegy 140 000 ezer utas esett ki négy nap alatt csak Budapesten) pedig 6,3 %-os az emelkedés az év első nyolc hónapjában. Bár augusztusban a forgalomnövekedés némileg mérséklődött, minden esély megvan arra, hogy az idei utasforgalom meghaladja az eddigi rekordévet – véli a Budapest Airport.

(portfolio.hu)Hozzászólás