2017. október 13. péntek, Kálmán, Ede

Nem zárnak be a fővárosi artmozik

2011. szeptember 26.  

Hozzájuthatnak a februárban elkülönített 70 millió forintos támogatáshoz a fővárosi művészmozik, miután a Fővárosi Közgyűlés döntött az összeg felosztásáról. A döntés értelmében a Budapest Film Zrt. 33,33 millió forintot kap az általa működtetett három artmozi támogatására.

A Művésznek 16,66 millió, a Puskinnak 10 millió, a Toldinak pedig 6,66 millió forint jut. Ez a támogatás biztosítja a Puskin és a Toldi egy-egy termének digitalizációjára benyújtott pályázat önrészét is.

A Budapest Mozi Közalapítványnak juttatott 36,66 millió forintos támogatásból 10 milliót az iskolai oktatáshoz kapcsolódó artmozis filmvetítésekre költhetnek, a maradék 26,66 millió forinton pedig a Vörösmarty, az Odeon, a Tabán, a Kino és a Cirko mozi osztozik. A támogatások kifizetéséhez még szükség van a kapcsolódó költségvetési rendelet módosítására és a támogatási szerződések megkötésére. Hogy erre mikor kerül sor, nem tudni. 

 A döntésre azért volt szükség, mert 2010 márciusa óta a művészmozik nem kapták meg a nekik járó normatív állami támogatást, így az Európa-hírű budapesti artmozihálózat csődközelbe került.

 (Világgazdaság)Hozzászólás