2017. október 12. csütörtök, Miksa

Nyolcszáz millió forintból újul meg három legendás uszoda

2011. június 2.  

Az olimpiai központként is működő Hajós Alfréd, Széchy Tamás és Császár-Komjádi Sportuszoda korszerűsítése elengedhetetlen, hiszen e létesítményekben készülnek fel hazánk élsportolói a nemzetközi megmérettetésekre, és ezek a létesítmények adhatnak majd helyet a 2014-es női és férfi vízilabda Európa-bajnokságnak is.

A pályázathoz a Magyar Vízilabda Szövetségnek (MVLSZ) olyan pénzügyi ajánlatot kellett tennie a LEN részére, amely dokumentumban szereplő összeg az Eb rendezésével kapcsolatos marketingköltségek minimum felét fedezi. Ez az összeg (mely azt a 2010. évi nyertes pályázatot veszi alapul, amelyet Zágráb városa mintegy 800 ezer eurós ajánlattal nyert el) azonban nem állt a MVLSZ rendelkezésére, így a szövetség a kormány támogatását kérte, ami a 2014. évi Vízilabda Európa-bajnokság esetében 1 millió euró.

Az MVLSZ a 2014. évi Vízilabda Eb rendezési jogát elnyerte.

Az Eb megrendezéséhez a Nemzeti Erőforrás Minisztérium költségvetési szervéhez, a Nemzeti Sportközpontok (NSK) Nemzeti Úszó és Vízilabda Olimpiai Központjához tartozó Hajós Alfréd, Széchy Tamás és Császár-Komjádi Sportuszodát fel kell újítani. E létesítmény-fejlesztés költsége az NSK vagyonkezelő szervezet költségkalkulációja szerint mintegy nyolcszázmillió forint. Az infrastruktúra fejlesztése a sportingatlanok kihasználtságát és a hatékonyabb üzemeltetést is jelentősen segíti a jövőben.

A Magyar Közlönyben megjelenő kormánydöntés jelzi, hogy a 2012. és 2013. évi költségvetés tervezésekor számolni kell az Eb megrendezésével, illetve biztosítani a Nemzeti Úszó és Vízilabda Olimpiai Központhoz tartozó sportuszodák modernizáláshoz szükséges pénzügyi fedezetet.

(Turizmus Online)Hozzászólás