2017. október 12. csütörtök, Miksa

Örökbefogadási tanácsok a HEROSZ Állatotthonban

2012. május 23.  

Kutyás bemutatóval, vetélkedőkkel, ingyenes chipezéssel, ügyességi feladatokkal és örökbefogadási tanácsokkal várja az állatbarátokat szombaton Budapesten a Herman Ottó Magyar Országos Állat-és Természetvédő Egyesület (HEROSZ) a Fogadj örökbe, de okosan! elnevezésű nyílt napon.

A főváros 22. kerületében, természetvédelmi területen lévő állatotthonban négy szakképzett gondozó és egy állatorvos foglalkozik az elhagyott állatokkal, az örökbefogadókat pedig külön szakértői csapat segíti tanácsokkal – olvasható az állatotthon MTI-hez eljutatott közleményében.

A szakértők nemcsak az állatok táplálásáról, ivartalanításáról és chipezéséről gondoskodnak, hanem a beérkező és az örökbefogadásra váró kedvencek lelki egészségéről is. “A hónapokig vagy akár évekig is eltartó gazdátlanság mély nyomokat hagyhat a kutyusokban” – hívta fel a figyelmet Szekeres Gábor, az otthon vezetője.

Közleményük szerint a kutyaiskolában az új és a régi gazdák is megtanulhatják a gazdátlan ebek mellett, hogyan neveljék örökbefogadott állataikat. Többek között figyelniük kell arra, hogy az örökbefogadásához olyan időszakot válasszanak, amikor van idő otthon maradni és foglalkozni az állattal. Célszerű az állatotthon gondozóit kifaggatni az ebek természetéről és igényeiről. Fontos, hogy mindig a “falkavezér” nevelje a kutyát, ő jutalmazzon és büntessen, hogy az állat megtanulhassa az együttélés szabályait.

A HEROSZ budapesti állatotthonát 1991-ben alapították, ez volt a főváros első ilyen intézménye. (MTI)Hozzászólás