2020. május 21. csütörtök, Konstantin

Pénteken piac lesz a Kossuth téren

2012. június 25.  

Termelői piac nyílik a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) épületének árkádjai alatt június 29-én, pénteken.

A Vidék Mustra nevet viselő piac a tervek szerint késő őszig péntekenként reggel nyolctól délután hatig tart nyitva, és az ország minden területéről érkeznek majd ide a kiváló minőségű termékeket árusító kistermelők. Az árkádok alatt egyszerre több mint 50 termelő kínálhatja portékáit, a vásárlás előtt a vevők meg is kóstolhatják majd a kiszemelt termékeket. A közlemény szerint a rendezvénysorozat célja, hogy a vidék ételeit, értékeit folyamatosan bemutassa Budapesten a fővárosiaknak és az ide látogató turistáknak.

A közleményben emlékeztetnek arra, hogy a magyar agrárgazdaság számára a legfontosabb a helyi és a hazai piac. A Nemzeti Vidékstratégiában fontos célként fogalmazta meg a tárca a helyi élelmiszerfeldolgozás és -értékesítés támogatását, azért, hogy a magyar fogyasztók asztalára jó minőségű, megbízható eredetű, változatos, friss élelmiszerek kerüljenek.

Az elmúlt időszakban több jogszabályváltozás is segítette a helyi piacok fellendítését, például a kistermelői rendelet, a közbeszerzési törvény módosítása vagy a helyi piacok élelmiszerbiztonsági előírásainak könnyítése – emlékeztet a VM. (MTI)A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.