2020. május 16. szombat, Botond, Mózes

Rólunk


Mivel több kérdést, véleményt, és egyéb visszajelzést kaptunk az oldalunkkal kapcsolatban, elhatároztuk, hogy ideje egy “rólunk” cikk írásának.

Üdvözlünk kedves Olvasó,

Sziasztok,

Az elképzelésünk ezzel az oldallal az, hogy egy olyan fővárosi híroldalt/magazint hozzunk létre, amely a szokásos rovatbeosztás és a fősodorban megjelent tartalmakon túl sokkal többet tud nyújtani az olvasóknak.

Többet azzal, hogy a főoldalunkon kívül, a főváros 23 kerületének is biztosítunk egy-egy saját oldalt, valamint megpróbálunk olyan híreket, programajánlókat szerezni, melyek más, nagyobb médiumok kínálatába nem férnek már be.

Értjük ezalatt az underground, kísérleti, újszerű kulturális eseményekről szóló anyagokat, valamint a hírek szempontjából, a szokásos politikai sárdobálást mellőzve, leírni a tényeket a budapesti eseményekről, inkább a városlakók érdekeit, és az érthetőséget / átláthatóságot tartva szem előtt.

Az oldalon található írások két, egymáshoz kapcsolódó beosztás szerint érhetőek el:

1., vannak a különböző rovatok: városi hírek, programajánlók (nappal kulturálódunk, este mulatunk), hunglish,  másnap*

2.,: valamint vannak ügyebár a kerületi oldalak: I – XXIII, a ‘budapesti kerületek’ rovat alatt legördülnek

A két csoport, logikusan, néhol fedi egymást, mert például egy kerületi hír lehet annyira jelentős, hogy kikerül a főoldali hírek közé, vagy éppen egy valamely rovat hírének kerületi vonatkozása is fontos lehet, tehát megjelenik az adott kerület oldalán is.

A fentebb említett kerületi aloldalak, pedig teljesen külön életet is élnek, tehát:

csak a kerületre vonatkozó hírek / programok találhatóak az egyes oldalakon,

A BP23 oldalon találhatóak különböző blogok is, részben ismerőseink által alkotott oldalak, részben pedig olyanok, melyeket imádunk, szeretünk, nap mint nap olvasunk, és úgy gondoltuk, hogy tovább közöljük őket, hogy a mi olvasótáborunk is megismerhesse őket…

Nem is olyan távoli terveink között szerepel több aloldal, rovat, blog, saját gyártású blog ( ‘Finomital’) beillesztése az oldalunkba, de ahogy lenni szokott, ez energia, pénz, és baráti segítségek függvénye. De dolgozunk az ügyön…!

Igen, tudjuk, az első kérdés ezután a “balaton” felirat, ami a rovatok között szerepel.

Nos, úgy gondoltuk, hogy Budapest mellett a Balatoni Régió Magyarország másik legjelentősebb területe, több szempontból is, plusz, mi is nagyon szeretjük a magyar tengert. Így hát, összeraktunk egy “Balaton” aloldalt is, ami szintén teljesen külön életet él, és csak a balatoni hírek olvashatóak rajta.

A Balaton oldallal pedig az a célunk, hogy egy olyan “Balaton és környéke” hírportált hozzunk létre, mely szerintünk még nincs, ahol, a fősodorból szintén kimaradt, ám a régió számára fontos hírek megjelenhetnek egy helyen, és a nyári szezonban pedig természetesen a jobbnál jobb programok is egy csokorban.

*: Nos, igen, kedvenc gyermekünkről, a “MÁSNAP” rovatról még külön egy-két mondatot írnánk. Szóval, a Másnap olyan vélemény-blog szerű valamink, ahova a vélemény újságírás összes műfajában írt szerzeményünk kerül, plusz minden egyéb, ami csak úgy kibuggyan az agyunkból, és nem illik semelyik rovatba. Mostohagyerek, de mi szeretjük nagyon.

Reméljük érdekes, és nem utolsó sorban érthető volt bemutatkozó írásunk.

Reméljük, találkozunk még!

Olvassatok, szeressetek, vagy éppen utáljatok minket!

Üdvözlettel,

a szerkesztők:  Szandra & Viktor