2020. május 16. szombat, Botond, Mózes

Sűrű bringajelekkel lett tele a Margit -híd

2012. március 28.  

hétvégi tömegjelenetek után kialakult kisebb hírvihar után mára sűrű piktogramozás jelent meg a Margit híd úttestjén. A Kerékpárosklub áldozatos szakmai munkájának és a BKK-val való együttműködésének gyümölcseként végre sűrűn és jól láthatóan jelölték ki a kerékpárok helyét az úttesten – olvasható a Cycle Chic Blogon.

A piktogramok ugyanis nem jelentenek biciklisávot. Az örökölten rosszul tervezett és felújított Margiton ugyanis Budáról Pestre nem lehetne normálisan átkelni, a bicikliút óriási kerülőt jelent, aminek semmi értelme. A piktogramok kijelölik a bicikli helyét az úton, de nem adnak különösebb előnyt. Olvasd el az MK összefoglalóját erről a megoldásról! Pestről Budára ez abban az esetben lehet segítség, ha újra gyalogos- bringás tömegjelenetek alakulnak ki sokaknak segít, hogy gyorsabban haladhassanak. A közlekedési szokások átalakulásával pedig lassan úgyis bringasáv lesz ezekből a piktogramokból:)

Pár órával a felfestés után máris jól látszik, hogy működik: az autósok beljebb húzódnak, betartva a 40-es sebességhatárt. A BKK-tól kapott infók alapján a piktók még ideiglenes minőségben készültek el, mert a tartós festék még nem érkezett meg az országba.

 

 (via: cyclechic.blog.hu)

 A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.