2017. október 12. csütörtök, Miksa

Svéd és norvég valóságshow pörgetheti fel a turizmust

2011. szeptember 19.  

Egy hónapon át svéd és norvég valóságshow-t forgatnak a Balaton-felvidéken: a szeptember végéig tartó, Mesterek mestere címet viselő műsor felvételein egykori svéd és norvég élsportolók küzdenek meg egymással.

Az összesen kilenc-kilenc, egyenként egyórás epizódból álló műsort a svéd SVT-1, illetve a norvég NRK közszolgálati televízió tűzi műsorára, várhatóan magas nézettség mellett.
A Magyar Turizmus Zrt. és a Meter Film and Television AB svéd produkciós iroda együttműködésével a felvételek idejére a szereplők egy hónapra egy Balaton-felvidéki luxusházba költöztek, a forgatás a stábbal együtt több mint száz fő részvételével zajlik szeptember 30-ig – közölte a Magyar Turizmus Zrt.

A nézők nemcsak a résztvevők mindennapjait kísérhetik figyelemmel, hanem azt is, hogy a sportolók a Balaton körül hogyan versenyeznek egymással. A feladatok hátterét a tópart, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park, a Zánkai Gyermek és Ifjúsági Centrum, illetve a Tihanyi-félsziget adja.

A Magyar Turizmus Zrt. tájékoztatása szerint Svédországban adásonként 1,5-2,3 millió nézőt vonz a reality, és Norvégiában is több mint egymillióan követik figyelemmel a műsor egyes részeit. Az adások mellett a napi és a bulvár sajtó is folyamatosan foglalkozik a műsorral és a felvételeknek otthont adó helyszínekkel, így a valóságshow a legszerényebb becslések szerint is 300 millió forintnyi hírértéket generál az országnak – áll a közleményben.

A kommüniké arra is kitér, hogy amikor 2009-ben Máltán forgatták az adott évadot, a sorozat adását követően – a rendkívüli érdeklődés miatt – meg kellett duplázni a Máltára irányuló légi járatok számát, és a norvég légitársaság is menetrendszerinti járatot indított a szigetországba.

(MTI)Hozzászólás