2017. október 13. péntek, Kálmán, Ede

Szezonhosszabbító szüreti felvonulás Keszthelyen

2011. szeptember 16.  

Nyárbúcsúztató, avagy szezonhosszabbító szüreti felvonulást tartanak harmonikások zenéjével, népi kulturális programokkal a Balatoni Borbarát Hölgyek rendezésében vasárnap Keszthelyen.

A szüreti forgatag hintók, lovaskocsik, harmonikazenekarok kíséretében, szüreti bírói párral, kisbírói kikiáltóval, szőlőcsőszökkel, szőlő- és borkínáló lányokkal vasárnap kora délután indul útra a Skála parkolóból egészen a Balaton-partig. A vidám menethez az Országos Borlovagrendek, Borhölgy Társaságok, a környező településekről érkező néptáncosok, dalárdák, népdalkörök és a keszthelyi óvodák gyermekcsoportjai is csatlakoznak.

A Balaton-parti Zenepavilonnál színpadi bemutatókkal szórakoztatják a közönséget. A kulturális műsorokban felelevenednek a magyar szőlőműveléshez, borkultúrához kapcsolódó népi szokások, dalok és táncok. A színpad melletti téren a keszthelyi és a környező települések amatőr és népművész mestereinek remekeiből rendeznek kirakodóvásárt.

Nádler Józsefné, a Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesületének képviseletében elmondta az MTI-nek azt is, hogy vendégváró gesztusként az ünnepség minden résztvevőjét megvendégelik étellel, itallal. A hagyományokhoz híven a látogatók számára is bőséges lesz a gasztronómiai kínálat; házi készítésű sütemények, nyújtott rétesek és egyéb ínycsiklandó étkek közül választhatnak majd.

(MTI)Hozzászólás