2017. október 12. csütörtök, Miksa

Tájegységek napja Csepelen

2011. szeptember 30.  

Népművészeti kiállítás és vásár, valamint népi ízek bemutatója és kóstolója is várja az érdeklődőket szombaton a Tájegységek napja elnevezésű rendezvényen Csepelen.

A vidék élni akar! című szakmai beszélgetésen részt vesz Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, Font Sándor, az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának elnöke, Lakatosné Sira Magdolna túristvándi polgármester, Dobos László karcagi polgármester, Katona Ilona, a Magyar Turizmus Zrt. Észak-alföldi Regionális Marketing Igazgatóság igazgatója és Simon Péter, az Agrármarketing Centrum igazgatója.

A Nagy Imre Általános Művelődési Központ előtt rendezett népművészeti kiállításon és vásáron Karcag és a szatmári térség települései mutatkoznak be. Az eseményen részt vesz Fejesné Koppány Gabriella csipkeverő, Nagy-Pálné Pádár Ágnes szövő, Illyés Ferencné kunhímző, Pinczésné Soós Gyöngyi csipkeverő, Szűcs Imre és Szűcs Imréné fazekas, Fehér Mihály kosárfonó, de lesz hagyományos szatmári kovácsműhely is.

A népi ízek bemutatóján, kóstolóján és vásárán egyebek mellett panyolai pálinka, karcagi birkapörkölt, kölesmálé, mangalicasült, káposztás bableves és aszalványok várják az ínyenceket – közölte a szervező az MTI-vel.

A kisebbeket népi gyerekjátékok, Paprika Jancsi csúzlizdája, Szent György és a Sárkány harca, kolompkereső, mocsárjáró, diótörő és Bartha Tóni Bábszínháza is szórakoztatja Paprika Jancsi történeteivel.

A rendezvényen fellép Plósz Csilla tárogatóművész, a karcagi Pántlika néptánccsoport és a Pipás zenekar, a Dancs Lajos Népdalkör és a Szatmár Táncegyüttes, de megszólalnak különféle szatmári dallamok is citerán.

(MTI)Hozzászólás