2020. május 15. péntek, Zsófia, Szonja

Több mint negyven előadó a roma művészeti fesztiválon az Akvárium klubban (július 19-22. )

2012. július 17.  

Négy nap alatt több mint 40 előadó lép fel az Akvárium klubban július 19. és 22. között a Si love – is love elnevezésű roma zenei és művészeti fesztiválon, amelyen a cigányzenén túl mozdulatszínház, kiállítások és filmvetítések is várják az érdeklődőket.

Mokoomba, Taram, Naked, Khamoro, Nyári Kálmán, Kökény Attila, Roma Hungaricum Állami Művészegyüttes, Szilvási Gipsy Folk Band, Fatima, Báró, Kicsinyúl, Andreas, Grófo és kis Grófo –  csak néhány név a fellépők színes palettájáról, akik előadásaikkal a roma folklór hagyományait mutatják be a közönségnek.

Az európai kultúra világszerte ismert és elismert értékei között tartják számon a cigányzenét, amely nem azonos a cigányfolklórral: ez egy egyedülálló előadói stílus, hangszerelés és hangzás – hangsúlyozza a szervezők közleménye.

“A magyar cigányzene ma olyan nemzeti és európai kulturális érték, amelyre méltán lehet büszke Magyarország, és amelynek megőrzése és megújítása kiemelt feladat” – írták a szervezők.

A rendezvényen a magyar fellépők mellett a környező országokból is mutatkoznak be roma zenekarok, olyanok, mint a belgrádi Naked együttes, vagy a Zimbabwe és Zambia határán született Mokoomba.

A négy nap alatt a klub teraszán, a kis- és nagyszínpadokon folynak majd a koncertek és az előadások, a kiállításokat pedig az esemény ideje alatt folyamatosan meg lehet tekinteni.

A fellépőkről és a részletes programokról az esemény Facebook-oldalán (http://www.facebook.com/events/257171627725730/) lehet tájékozódni.

(via: MTI)A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.