2017. október 13. péntek, Kálmán, Ede

Üdvözöljük 2011-et – rekord a toxikológián, szeméthegyek az utcákon

2011. január 1.  

Összesen 65 erősen ittas, illetve drogos pácienst vettek fel a Péterfy Sándor utcai Kórház toxikológiai osztályára huszonnégy óra alatt. Ennyi “vendégük” az elmúlt 10 évben nem volt. A páciensek között van idős, fiatal, öreg, magyar és külföldi egyaránt.

Az osztályon már megkezdték a takarítást, így most már az nem úgy néz ki, mint egy háborús övezet – fogalmazott a toxikológus. A 65 betegből a toxikológus elmondása szerint talán tízen voltak, akik drogot is használtak, a túlnyomórészük alkohol miatt került be. A betegek között voltak “amúgy kedves, szép fiatal lányok, helyes fiúk, magyarok és külföldiek vegyesen”.

Kérdésre azt is elmondta, hogy hozzájuk 14 éves kor alatt nem kerül be fiatal, de 14 évesek voltak. Egy középkorú nő meghalt az osztályon, őt kihűlés miatt szállították be. Rajta kívül még négy lehűlt hajléktalant szállítottak az osztályra.

Súlyos, életveszélyes állapotba az alkohol miatt bekerült betegek közül senki sem került, ők kijózanodtak. A megerősített ügyeletre – ahogyan számították – abszolút szükség volt – mondta Zacher Gábor. Hozzátette: az “afterparty” még zajlik, ilyenkor még számítanak egy-két páciensre, de most csend van.

Lassan halad Budapest takarítása a hideg idő miatt – tájékoztatta az InfoRádiót a Budapesti Városüzemeltetési Központ szóvivője. Szűcs Panni elmondta: az ünneplők 200 köbméter szemetet hagytak a főváros utcáin. A Közterület-fenntartó Zrt. ötszáz munkatársa hajnal óta dolgozik – tette hozzá a szóvivő.

A hideg idő miatt lassan halad a szilveszter után takarítás a fővárosban. A Budapesti Városüzemeltetési Központ szóvivője az InfoRádióban elmondta: a Közterület-fenntartó Zrt. 500 munkatársa dolgozik kora reggeltől a szemét eltakarításán; elsősorban 3 nagy ünnepi helyszínen: az Oktogon környékén, a Nyugati téren és a Vörösmarty téren.

Szűcs Panni hozzátette: tavaly mintegy 400 ezer köbméter szemetet szedtek össze Budapest utcáiról az új év első napján.

(InfoRádió / MTI)Hozzászólás