2017. október 12. csütörtök, Miksa

Új helyszínen a Jazzmozdony

2011. szeptember 29.  

Új helyszínen és új időpontban folytatódik a Budapesti Román Kulturális Intézet Jazzmozdony elnevezésű koncertsorozata: ezentúl minden hónap utolsó csütörtökén este kilenc órától a Budapest Jazz Clubban várják romániai és magyarországi zenészek közös koncertjeivel a dzsesszkedvelőket.

A szeptember 29-i koncerten a Jazzmozdony romániai, németországi és magyarországi “kocsikkal közlekedik”. Csütörtök este a Budapest Jazz Clubban Nicolas Simion Németországban élő román szaxofonos, Sorin Romanescu román gitáros, Lantos Zoltán hegedűs és Csuhaj Barna Tibor nagybőgős lép színpadra, a doboknál Jeszenszky György ül majd.

A Budapesti Román Kulturális Intézet tájékoztatása szerint a csütörtöki fővárosi koncert pénteken Szegeden a Grand Caféban “folytatódik”. A belépés mindkét helyszínen ingyenes.

A korábban a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeummal közösen szervezett programsorozat 2009 februárjában indult, és a KULTEÁ-ban az elmúlt két és fél év alatt húsz nagy sikerű koncert hangzott el – idézte fel az intézet közleménye.

(MTI)Hozzászólás