2017. október 12. csütörtök, Miksa

Városháza: nem okoz nagyobb dugókat a fonódó villamosprojekt

2011. március 2.  

Nyílt levélben érvelnek az Észak-Budát Dél-Budával összekötő fonódó villamoshálózat megvalósítása mellett a főváros vezetői egy szerdán megjelent lapban.

Tarlós István főpolgármester és helyettese, György István a Helyi Téma újságban egész oldalas írást tett közzé Levél a budapestieknek címmel. Ebben a városvezetők, mint írták, a tervezett beruházás körüli félreértéseket kívánták eloszlatni, továbbá bemutatni a fejlesztés lényegét.

Arra mutattak rá, hogy a budai domborzati viszonyok miatt az észak-déli úthálózaton állandósultak a torlódások, ezért lenne szükség a villamosvonalak összekapcsolására, például a Margit híd budai hídfőjénél.

A beruházásban területileg érintett II. kerületi önkormányzat korábban megfogalmazott aggályaira utalva azt hangoztatták: nem igaz, hogy a beruházás káros lenne egész Budára nézve, és hogy nagyobb dugókat, környezetszennyezést okozna.

Emlékeztettek arra is, hogy a beruházáshoz 5 milliárd forintos európai uniós támogatást kaphatnak, ám a beruházás elindítását egyelőre a II. kerület akadályozza azzal, hogy nem adja meg a szükséges hozzájárulást.

A városvezetők a nyílt levélben közölték azt is: bíznak abban, hogy érveikkel sikerül meggyőzni a kerületi önkormányzatot is.

(MTI)Hozzászólás